Binicewicz Kornelia (PL)

Binicewicz Kornelia (PL)

Owner, Ladies on Records

Kornelia Binicewicz este o colecționară de muzică, antropolog cultural, fondatoarea brand-ului Ladies on Records, DJ și explorator al muzicii feminine din anii ’60, ’70 și ’80.

Locuiește pe o insulă de lângă Istanbul și călătorește prin toată lumea, căutând muzică fascinantă și povești impresionante de împărtășit. Pasiunea ei pentru muzică a adus-o în Turcia, unde a început să exploreze scena muzicală a femeilor din Turcia, o lume nedescoperită. De-a lungul a cinci ani de săpături în înregistrări și întâlniri cu artiste uitate sau nerecunoscute, Kornelia a reușit să aibă acces la cataloagele vechi ale caselor de discuri din Turcia. Ea a selecționat „Turkish Ladies. Female Singers from Turkey 1973 – 1988” (Epic Istanbul) și „Uzelli Psychedelic Anadolu „(Uzelli), două materiale discografice lansate pe vinil.

Ladies on Records este un proiect și un brand ce selecționează și ajută la reprezentarea contribuțiilor pe care femeile le-au adus în scena muzicală globală și locală din ultimele decenii. Ladies on Records spune povești despre femei prin muzica pe care acestea au creat-o.

Meniu